Георги Сапунджиев беше осъден на шест години зад решетките

 

Осъденият за смъртта на 4-годишния Паоло от Стара Загора – Георги Сапунджиев, вече е в затвора.

Още по темата


Преди близо две седмици Върховният касационен съд окончателно потвърди присъдата на виновника. След като призна вината си, той ще трябва да прекара зад решетките следващите шест години и ще загуби правото си да управлява автомобил в продължение на осем години.


Малкият Паоло Иванов беше прегазен на 2 юни миналата година в пешеходна зона в Стара Загора. Детето карало колело близо до родителите си, когато Георги Сапунджиев го блъснал с джипа си.

 

Присъдата бе изпълнена едва днес заради необходимото технологично време за придвижване на документите до Окръжния съд в Стара Загора. Задържането на Сапунджиев е разпоредено вчера.

 

Говорителят на съда Татяна Гьонева каза за Нова, че Георги Сапунджиев е оказал пълно съдействие на властите. Още на първа инстанция пред Окръжния съд в Стара Загора той призна, че на 2 юни 2014 година е прегазил четиригодишния Паоло Иванов на пешеходната зона в града. Майката на момчето Красимира Иванова коментира при излизането на присъдата, че се надява това да е краят на условните присъди за убийците на пътя.