Няколко пътни инцидента са станали в областта през последното денонощие

Пешеходец загина при пътно произшествие на около километър от кърджалийското село Припек, предаде БГНЕС. Сигнал за инцидента е подаден в 11:50 ч. 

 

По първоначални данни 67-годишният мъж вървял по пътното платно и е бил блъснат от товарен "ГАЗ" с кърджалийска регистрация, управляван от 39-годишен мъж. 

 

Пострадалият е откаран в болница, където починал. Дежурна оперативна група извършва оглед на мястото на произшествието. 

 

Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. 

 

Същевременно вчера дете на 4 г., пътник и шофьор на автомобил са пострадали леко при катастрофи в област Кърджали. Момченцето било блъснато в село Равен от кола, управлявана от 63-годишен мъж. Според полицията той не е съобразил, че в близост до пътя играят деца и не е успял да реагира, когато едно от тях изскочило на платното. 

 

Детето е прегледано в Центъра за спешна помощ в Кърджали и освободено. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Съставен е акт. 

 

При друг инцидент 18-годишен младеж се блъсна с товарен автомобил в метален стълб, след което автомобилът се преобърнал извън платното. 

 

Произшествието станало около 16,30 ч. в село Кобиляне, причината е движение с несъобразена скорост. Шофьорът и 40-годишна пътничка били прегледани в Центъра за спешна помощ в Кърджали и също освободени. Четирима пожарникари са обезопасили мястото на катастрофата и разкачили клемите на катастрофиралия автомобил. На водача е съставен акт. 

 

Шофьор без книжка е предизвикал пътно произшествие в село Горно Прахово в 16,40 ч. вчера. Момче на 16 г. при шофиране на заден ход блъснал паркирана кола. Тестът му за алкохол е с отрицателен резултат, съставен е акт, съобщават от регионалния пресцентър на МВР.