След инцидента, шефът на МВР-Пловдив подаде оставка

 

Шефът на полицията в Пловдив подаде оставка. Оттеглянето му идва след писмо на главния прокурор за сериозен гаф на униформените в града. Става дума за инцидента, при който шофьор уби мъж на пешеходна пътека в Пловдив, карайки със 100 километра в час.


Виновният водач не беше арестуван и не е тестван на място за алкохол и наркотици, се казва в писмото. Прокурорите не са били уведомени за тежката катастрофа. Разбрали за нея от репортаж на Нова телевизия.


Самият шофьор - Милан Дивеков има 8 санкции за нарушения на пътя, и не е платил нито една. Според главния прокурор - в репортажа на Нова шефът на КАТ-Пловдив е излъгал, че е назначена автотехническа експертиза. От утре начело на полицията в Пловдив ще застане шефът на полицията в Благоевград. В полицията в Пловдив тече цялостна проверка по случая.


„Това не е улично куче, да го блъснеш, да го оставиш и да се прибереш, за да се наспиш. Това е отнет човешки живот”, коментира Йордан Димитров, син на загиналия на пешеходната пътека мъж. Той изрази надежда, че над шофьора, прегазил баща му, няма полицейски чадър, а пропуските в разследването се дължат на недоглеждане на случая.


„Не се коментира поведението на пешеходец на пешеходна пътека. Това се коментира и в съдебната зала. Има очевидец, който твърди, че пешеходецът е тичал по пешеходната пътека. Много неприятно за защитата е включването на този случай и приобщаването му към т.нар. „хулигани по пътя”, обясни по телефона за „Здравей, България” Димитър Антонов, адвокат на задържания Милан Дивеков.


Повече по темата гледайте във видеото.