Те ще извършат проверка и тестове на машината

 

Спешна проверка на правителствения "Фалкон". Експерти на "Авиотряд 28" проверяват самолета, за да стане ясно дали има сериозен дефект, който да застрашава сигурността на пътуващите със самолета. 

Още по темата

 

Припомняме, че вчера се наложи правителственият „Фалкон” да кацне принудително на Летище Варна. Причината бе, че не се прибират колесниците на самолета. 

 

Заради инцидента, който се случва за трети път в рамките на половин година, днес във Варна пристигнаха инженери и експерти от правителствения отряд. 

 

Те ще извършат проверка и тестове на машината, за да опитат да установят дали става въпрос за сериозна техническа неизправност, или за дребен проблем с електрониката на самолета. Когато тестовете бъдат направени, машината ще излети обратно за София.

 

Инцидентът от вчера ядоса транспортния министър Ивайло Московски. В „Здравей, България” тази сутрин той заяви, че ще иска самолетът да бъде изпратен до хангарите на фирмата-производител във Франция и там да бъде извършена цялостна проверка и проблемът да бъде открит. В случай, че дефектът не бъде открит и поправен, правителството ще обсъди вариант да върне „Фалкон”-а и да търси вариант за купуването на нов, по-надежден самолет.

 

Репортер: Нивелина Няголова