Само първокласниците са 64 000

 

На 15 септември първия си учебен ден в живота ще изживеят повече от 64 000 първокласници. В цялата страна звънецът ще удари в 2500 училища, в които преподават почти 69 000 педагози. 
Общо над 750 000 ученици ще се отправят днес към училищния двор. 

Още по темата

 

Над 11 000 деца в София прекрачиха за пръв път училищния праг. Сред тях са и Белослава и Михаил. Преди да прекрачат за пръв път прага на училището вече имат с какво да се похвалят, двамата вече знаят азбуката.  „Ще учим много, ще има учителки”, убеден е Михаил. „Ще ни покажат неща, които не знаем”, смята Белослава.

 

В Пловдив 3400 първокласници прекрачиха прага на училищата. В общо 7 училища обаче ремонтите продължават. В помощното училище „Стефан Караджа”, което горя в края на миналия месец, учебния процес започна нормално. Едно от учебните заведения с най-голям брой първокласници е училище „Душо Хаджидеков”.

 

В началото на учебната година в Пловдив обаче се оказа, че пет момичета и едно момче, ученици в 7 и 9 клас в училище "Найден Геров"  са заживели на семейни начала. За случая ще бъде сезирана прокуратурата.

 

Близо 1200 първокласници чуха първия училищен звънец в област Монтана днес. Четвърто основно училище в областния град посрещна близо 600 момичета и момчета, 97 от тях са първокласници. Някои от малчуганите признаха, че са малко уплашени от това, което им предстои.  14 366 са учениците в цялата област Монтана. Тази година те са с 250 по-малко, в сравнение с миналата учебна година.

 

На първия учебен ден в Банско над 300 деца рецитираха едновременно „ Аз съм българче”.

 

 

Гледайте видеото!