"Гранична полиция": През Синеморец не са минавали камиони, натъпкани с бежанци

 

"242-ма нелегални мигранти са щурмували границата ни с Турция миналата нощ", съобщи шефът на "Гранична полиция" Антонио Ангелов. Те обаче са били спрени още на турска територия.

 

Миграционният натиск се е увеличил с 3000 мигранти, като от началото на годината близо 7000 са се опитали да излязат от България, а над 7600 са били задържани, след влизането им в страната. За последните 24 часа са задържани 54 души на българо-турската граница, като 21 са открити в автомобили.

 

Заради засиления миграционен натиск в охраната на границата се очаква с допълнителни сили и армията. В Резово и Синеморец са изпратени екипи на жандарменията, защото опитите на нелегални мигранти да преминат през страната там се засилват.

 

Ангелов отрече през Синеморец да са минавали бежанци, натъпкани в камиони към вътрешността на страната.

 

"Такива групи с камиони и с рейсове, мизобщо няма такова нещо. Поне гранична полиция няма такива данни. Да, може да се е наблюдавало такива групи, но на турска територия, те не се допускат да дойдат на наша територия. Няма опасност България да се превърне в отворена врата на Европейския съюз, широко-отворена", коментира директорът на "Гранична полиция" Антонио Ангелов.