Причината - нахлуването му в НАТФИЗ в петък

 

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържане на народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Причината – нахлуването на депутатите в сградата на НАТФИЗ в петък. 

Още по темата

 

От прокуратурата настояват двамата депутати да бъдат задържани под стража и вече са внесли исканията за това в Народното събрание. Събраните при разследването доказателства уличават народните представители от „Атака” в извършване на престъпления от общ характер.

 

„Задържане е необходимо преди всичко, за да бъде препятствано извършването на други общественоопасни деяния от тях, при демонстрираното съзнание за безнаказаност и пълно незачитане на установения законов ред и правата на другите граждани”, обясняват от прокуратурата.

 

В петък Сидеров и Чуколов нахлуха в сградата на НАТФИЗ, докато там се провеждаха занятия и репетиции. Според официалното съобщение на прокуратурата нахлуването било придружено с викове „Наркомани“, „Глупави актьорчета, които ще играят в тъпи български сериали“, „Меки китки“, „Вие наркомани ли сте?“.

 

„Докато всичко това се случвало, студентка  в НАТФИЗ, извадила мобилния си телефон, решена да заснеме действията на Волен Сидеров, в израз на възмущение от поведението му. Виждайки това, Сидеров се приближил до нея с думите: „Ти каква си?“, „Защо снимаш?“. След това Сидеров я хванал силно за китките, извил ръцете ѝ, дърпал я и я бутал, докато тя не опряла гръб в стената на аудиторията и се опитал да ѝ вземе телефона. Студентката започнала да вика за помощ, към нея се приближило непознато за нея лице и изтръгнало телефона от ръката ѝ. Студентката била принудена да отключи телефона си и да изтрие направената снимка на Волен Сидеров. Повикана била полиция, но при пристигането на служителите на МВР, Чуколов, Сидеров и придружаващите ги вече били напуснали сградата”, пишат още от прокуратурата.

 

От събраните доказателства се налага извода, че с поведението си Сидеров и Чуколов в съучастие са  извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Освен това, Сидеров принудил  студентка в НАТФИЗ да предаде мобилният си апарат, с цел да бъдат изтрити от него снимки, като употребил за това сила - държал и стискал китките на студентката, докато тя не пуснала мобилният си апарат.

 

Припомнете си какво се случи в петък: 

 

 

А какъв екшън се разигра в неделя вечерта отново пред НАТФИЗ и отново с участието на Волен Сидеров гледайте тук: