Премиерът разкритикува действията на службите, според него допуснали грешка

"Към медиите се подава информация тогава, когато е 100% потвърдена, окончателна, и тогава се създава необходимата организация за обезвреждане. А не като на риалити шоу – три часа държавата в истерия”. 

Още по темата

 

Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание във връзка с вчерашната паника, която се създаде на Летище София, заради съмненията за взривно устройство в паркиран бус.

 

Премиерът разкритикува част от действията на службите и обясни, че те са допуснали грешка. Според него, когато има такъв инцидент, има начин на действие с поставяне на т. нар. паравани, четири пожарни около обекта или автобуси. 

 

"Не да се наредят на 100 метра медиите – при една експлозия ще ги изтрепе всичките", каза Борисов, допълвайки, че от този инцидент трябва да се извлекат поуките и дори да се направи учебна тревога. 

 

Премиерът даде за пример трагедията в Париж и координацията между медии и органи на реда.

 

"Вие видяхте как беше в Париж – стоят, няколко преки, прави се кордон и оттам, който иска да предава. Сутринта тази позиция съм я изразил пред колегите и се надявам повече това да не се случва”, коментира той.

 

Кои са двамата, оставили съмнителния бус на летището - гледайте във видеото:

 

 

Коментарът на Борисов пред "24 часа":