Това заяви кандидатът за евродепутат

Разочарованието от пропадането на референдума е основната ми мотивация да се кандидатирам за евродепутат. Първата ни инициатива би била внасяне на петиция в ЕП. Искаме да видим как евроинституциите гледат на пропадането на общонационалното допитване за запазване на българския лев. Това каза в студиото на "Офанзива с Любо Огнянов" водачът на листата за европейските избори на "Възраждане" Станислав Стоянов. 

Веселин Киров: ЕС трябва да е икономически съюз, а не политически

По думите му ЕС има много проблеми, които не желае да реши. "Сред тях са конфликта в Украйна и нелегалната миграция, зелената сделка и икономическата рецесия. Еврозоната е недомислен проект. Европа не предлага решения за войната в Украйна, освен оръжия, а трябва да се използва дипломацията, за да се помогне. Киев има своята роля, за да започне този конфликт, не мога да  ги оневиня", заяви той. 

Според него в ЕП "Възраждане" ще търси партньорство с всички партии, независимо от възгледите им, ако имат общи допирни точки по някои теми. "Ако ЕС отказва да се промени и България не намери по-добра реализация, остава хипотезата да допитаме народа дали искаме да останем част от Съюза. Проблемите на България нямат чуваемост в ЕС", смята Стоянов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase