Нови интриги във властта

 

Нов опит за трус във властта. След недоволството на АБВ от бюджета се заговори за промени в кабинета от квотата на Реформаторите. Дали ще се стигне до рокади?

 

Интригата тръгна от изявление на Даниел Вълчев от "Движение България на гражданите", според което на закрито заседание от партньорската ДСБ са поискали министърът на образованието Тодор Танев да се оттегли, тъй като според твърденията "уволнявал кадри на ДСБ"

 

Макар да не отрече че такива разговори наистина са водени, лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев заяви, че няма официално решение за исканата оставка и подчерта, че коментирането на вътрешнокоалиционни разговори е проява на лош вкус. 

 

"Когато ДСБ иска оставки, това се чува много добре в тази държава, чува се включително и на улицата, ако се налага", заяви той.

 

„Най-малко го разбирате от проф. Даниел Вълчев. Какво сме коментирали на затворено заседание на председателски съвет на Реформаторите е отделна тема и не съм аз човекът, който изнася подобна информация. В случая Вълчев леко злоупотреби там без да е председател на партия”, обясни Кънев. 

 

Видео: БГНЕС