Той разбрал това, когато сметката му била запорирана

 

Актьорът Славчо Пеев започна битка с „Топлофикация - София”. Причината е, че е бил осъден през месец май за неплатени сметки от 4000 лева и научава за това чак месец ноември.

 

„Предявяват ми се сметки от 2007 г., когато не съм живял в жилището, което е общинско, а съвсем други хора. Осъден съм, че вероятно няма да плащам до края на октомври. Откакто съм там през последните години си плащам, защото няма как да не го направя, защото Общината ще ми прекрати договора”, разказа актьорът. 

Още по темата

 

"Разбрах, че съм осъден, когато отидох да тегля пари и научих, че сметката ми е запорирана. От 2014 г. насам съм абсолютно изряден”, допълни Славчо Пеев.

 

Пиарът на „Топлофикация - София” Елизабет Павлова коментира казуса с думите, че във всяка месечна сметка на отделен ред се записва какво дължи съответният клиент за даден период. По думите ѝ там много ясно е написан периодът, за който се дължи съответната сума

 

„Г-н Пеев има настанителна заповед от 2000 г. Оттогава в „Топлофикация - София” има молба, лично подписана от него, в която той иска да бъде открита партида на негово име. До 2000 г. всички задължения са платени и изчистени. От 2007-ма г-н Пеев, неизвестно защо, спира да плаща. Първото заведено дело за неплатени сметки обхваща периода декември 2007 г. – декември 2011 г. По първото дело той е изпратил адвокат, който е поискал съдебно-техническа и съдебно-счетоводна експертиза. Второто дело обхваща периода от декември 2011-а до месец юни 2013-а”, обясни Павлова.

 

„Ние получаваме информация от Общината при неплатени сметки, когато се смени съответният наемател в общинското жилище. В този период никой не е дошъл да отвори друга партида. Общината е тази, която през няколко месеца трябва да напомня и да извади неизрядният платец от жилището”, поясни още представителят на „Топлофикация”. 

 

На въпрос защо Славчо Пеев не е бил информиран, че е осъден, тя заяви, че през цялото време ежемесечно са изпращани писма до него. Актьорът обаче заяви, че това не е вярно.

 

Още от двете гледни точки гледайте във видеото.