Министър Петър Москов обаче няма да напуска поста си

 

Управляващата коалиция с партньор по-малко. ДСБ обяви, че минава в опозиция. Министър Петър Москов обаче няма да напуска поста си. До ситуацията се стигна след многочасово заседание на партията. По документи политическите пътища на Радан Кънев и Петър Москов се разделят. На практика обаче - не. 

 

"Опитите между двамата да бъдат вкарвани интриги ще бъдат толкова безуспешни, колкото и преди”, заяви Радан Кънев. 

Още по темата

 

Така опозицията ще подкрепя управляващият си министър, макар и на различни мнения за това с кого всъщност управлява ГЕРБ – с Реформаторите или с ДПС.

 

Петър Москов не смята за правилно ДСБ да бъде капсулирана партия, от която нищо не зависи. В същото време смята и че ДСБ трябва да бъде в опозиция, за да даде знак, че нещо в коалицията не е наред.

 

В оставката си като министър Москов не вижда разум. Според него това би било единствено победа за ДПС и БСП.

 

"Ако искаме ДПС да няма отношение към управлението, то ние трябва да имаме участие в него. Моето присъствие в кабинета е пречката ДПС да се върне в управлението. Няма да им дам тази победа просто ей така”, категоричен бе Москов.

 

Мнението на здравния министър се разминава с това на съпартийците му и за съдебната реформа. Той не я намира за бламирана, а напротив – имало много прилики с това, което се говореше и преди, и след така наречения "исторически компромис".

 

Извън работата си като здравен министър Москов поясни, че ще се съсредоточи и върху това да бъде предложена смислена фигура за поста министър на правосъдието, както и върху това да се продължи съдебната реформа. Дали кандидатът ще е от политическите или професионалните среди, той не пожела да издаде.