"Стабилността от моя страна няма да бъде нарушена", поясни премиерът

 

 

"Става ясно, че човекът, към когото винаги съм имал много приятелско отношение - Радан Кънев, започва предизборна кампания за президентските избори", коментира премиерът Бойко Борисов в Разлог във връзка с решението на ДСБ да излезе в опозиция. 

Още по темата

 

"Разбира се пожелавам им успех, ако това им е тактиката, но никога не трябва да залагаме стабилността и ако щете, цялата държава заради една или втора лична амбиция. Можехме да седнем и да търсим вариант за общ кандидат за президент, ако е толкова силно желанието”, коментира Борисов. 

 

"Стабилността от моя страна няма да бъде нарушена, а и нищо не го налага. Само преди месец и половина имаше избори, знаем резултатите какви са. Нищо добро не би ни донесло след два месеца да има други”, каза още премиерът. 

 

Борисов обясни още, че е разговарял с всички свои министри, които са свързани с Реформаторския блок.

 

"През това време, което сме работили, те винаги са били мои и аз техен – били сме един много добър екип", каза министър-председателят. 

 

"Трябва действително да се търси максимален консенсус по правосъдната реформа. Много е важно да се знае, че когато правихме правителството с тях не сме говорили никога за квоти. Търсихме за всеки пост възможно най-подходящ човек, за да може да се случи възможно най-бързо", коментира още премиерът.

 

"Стъпките, които предприехме с промяната на Конституцията са доста важни. Спомняте си преди една година, когато се говореше, че ще се раздели ВСС, почти никой не вярваше, че ще успеем да го разделим, че съдии ще избират съдии, че прокурори ще избират прокурори, че главният прокурор ще се отчита в парламента, че изборът ще става от две трети от депутатите на парламента. Сиреч трябва действително да се търси максимален консенсус”, заяви Бойко Борисов, като определи прокурорската квота като ябълката на раздора. 

 

"Като се огледам не мога да намеря в България за себе си човек, на който да му кажа, че тази власт, която му се дава съм сигурен, че ще управлява през годините прозрачно, честно и без да се поддаде от властта”, заяви Бойко Борисов.

 

Бойко Борисов коментира ситуацията по време на откриването на 109 км рехабилитиран път Юндола-Разлог-Гоце Делчев-Садово. Припомняме, че управляващата коалиция остана с партньор по-малко в лицето на ДСБ: