Те не са харесали отговорите от някои неудобни въпроси, които са й задали

 

Номинираната за правосъден министър Екатерина Захариева не успя да се пребори за подкрепата на всички депутати от Патриотичния фронт (ПФ), стана ясно след консултациите между нея и Парламентарната група на партията.

 

"Тя не успя да убеди седем души от групата, включително и мен, защото зададохме въпроси от отговорите, на които не останахме доволни. Тези хора ще се въздържат при гласуването”, обясни Валери Симеонов. 

Още по темата

 

Той поясни, че са задали някои неудобни въпроси на Захариева от гледна точка на биографията й, какво отношение има към строежи в местността „Червенка” до Черноморец и какво е отношението й към това „магистрати да се нареждат на тротоара и да изразяват протест заедно с други граждани”.

 

Красимир Каракачанов от своя страна определи разговора с Екатерина Захариева като много конструктивен

 

"Доволни сме от нейното отношение относно работата на Министерство на правосъдието за приобщаване на историческите български общности, които живеят в Македония, Сърбия, Украйна и Молдова с една по-бърза и качествена работа за даване на българско гражданство за тях”, разясни Каракачанов.

 

Той обясни, че след партийно съвещание 9 депутати от ПФ са били „за” това Захариева да бъде подкрепена. 7 народни представители пък са решили да се въздържат по време на утрешното гласуване. На срещата обаче не са присъствали всички депутати. 

 

Предстои среща на Екатерина с Парламентарната група на АБВ.

 

Всички факти по темата гледайте във видеото: