Трагедията се разигра по време на ритуално колене на прасе

Четирима вече са починалите участници в клане на прасе в Якоруда. Всички са млади мъже до 40-годишна възраст, предаде кореспондентът на Новините на Нова Екатерина Николова. 

 

По-рано днес трима починаха, вероятно отровени от алкохол, а други трима бяха хоспитализирани в Разлог. Всички те са от Якоруда.

 

Трагедията се разигра в неделя по време на ритуално колене на прасе. В региона събитието се нарича „свинска сватба”, всички участвали в клането са пили алкохол, най-вероятно метилов.

 

Един е починал към през нощта, втори - по обяд, след обяд още двама. Припадна и минути след това умря, разказаха близките на единия починал. 

 

Двама  пострадали са приети в болницата в Благоевград със симптоми на отравяне с метилов алкохол - гадене, повръщане, световъртеж. Единият от тях, Николай, разказа пред нашата камера: "Заклахме едно прасенце и решихме да пийнем по една ракия. От един приятел я взехме."

 

Още подробности очаквайте утре в "Здравей, България"!

 

 

И друга трагедия помрачи последния празничен ден от Коледа! Жесток инцидент завърши с убийство в Смолян. Жертвата е млад мъж на 24 години. А за престъплението е задържано 18-годишно момче. Повече - във видеото.