Сред тях има много деца на видима възраст между 1 и 10 години

 

119 нелегални мигранти, натъпкани в камион, бяха задържани у нас. Чужденците, сред които и повече от 30 малки деца, са открити в гориста местност край Пазарджик.

 

Случайно преминаващ мъж вижда спрял тир на пътя между селата Калугерово и Лесичово, от който слизали мъже, жени и деца. Мъжът веднага се обадил на телефон 112. Четири полицейски коли тръгнали към мястото. Тирът отбил от пътя и спрял близо до гора, тъй като голяма част от мигрантите поискали кратка почивка. 

Още по темата

 

Криминалистите установили, че хората, насядали на поляната край гората, са нелегални мигранти от Ирак и Сирия. Бежанците били натъпкани в камиона и в ремаркето зад него. В товарното помещение те пътували скрити зад стена от тухли. Целта била митничари и полиция да бъдат заблудени, че камионът превозва строителни материали, а не бежанци. 

 

Нито един от задържаните мигранти няма документи. Не говорят английски. Териф разказва, че е от Ирак и че е тръгнал с жената си и двете си деца.

 

Шофьорът на камиона е 55-годишен македонски гражданин със статут на постоянно пребиваващ в България. Той е задържан за 24 часа. Разказал на полицията, че качил бежанците в Истанбул. Предал му ги турски гражданин, представил се за български изселник и говорещ български език. Той обещал да плати на шофьора 5000 евро, за да превози мигрантите до България и да ги остави във вътрешността на страната. 

 

Полицията се опитва да разбере откъде мигрантите са влезли у нас и на кого са платили, за да бъдат превозени през страната.

 

Репортер: Благой Бекриев