Преди да издъхне, мъжът е изпаднал в кома

 

Още един мъж почина след консумация на отровната ракия в Якоруда, съобщиха от болницата в Благоевград. Това е 40-годишният Рефат Тупев. Той е приет в критично състояние и е изпаднал в кома. С него официално жертвите на ракията-убиец стават петима. 

 

Highslide JS
 

Междувременно оставиха в ареста Тайфи Мекльов, обвинен за продажбата на ракията-менте. Пред съда той обясни, че не е знаел, че тя е отровна и заяви, че също е пил от нея. Той прехвърли вината върху един от починалите. По думите му именно той донесъл ракията. Адвокатът на подсъдимия подкрепи тезата му. 

Още по темата

 

"Всички, които се бяхме събрали, сме приятели. Не съм продавал ракията. На мен също ми е мъчно, че така стана. Никой не е мислил, че е опасна", каза Мекльов. 

 

Според прокуратурата обаче това е защитна теза на обвиняемия. Имало събрани достатъчно доказателства, които да водят до обосновано предположение, че ракията е била продадена от Мекльов на починалите по-късно.

 

Продължава да расте броят на хората, настанени в болница. Тази нощ още четирима мъже са настанени в Спешното, защото са пили от ракията. С тези нови случаи броят на отровените стана осем. Днес девети човек от Якоруда е транспортиран към благоевградската болница със симптоми на отравяне. Той е контактен. Има типичните симптоми, подобна на предишните случаи, обясняват лекарите.

 

Близките на починалите искат възмездие. Някои от тях твърдят, че Тайфи е знаел какво прави, добавял е примеси към алкохола нарочно, а в махалата отдавна се е знаело, че се занимава с това.

 

Тайфи Мекльов може да обжалва днешното решение на съда в 3-дневен срок.

 

Репортер: Екатерина Николова