"Ние не сме виновни за лошите гуми на тировете", коментира шеф на пътно управление

 

Най-много сняг днес падна в Северозападна България. Там имаше сериозни проблеми по пътищата. 

Още по темата

 

Автобус с пътници закъса на пътя между селата Рогозен и Малорад. Той е тръгнал от Козлодуй за София, но така и не стигнал до крайната си точка. 

 

Транспортният ад в Монтана започна около обяд. Тежкотоварни и леки автомобили се озоваха в капана на снега. Независимо от това от Агенция „Пътна инфраструктура” съобщиха, че всички пътища в областта са почистени и опесъчени.

 

"Ние не сме виновни за лошите гуми на тировете и за катастрофите по пътищата”, коментира директорът на областното пътно управление Володя Вълов.

 

Заради закъсали тирове на път Е79 в посока Видин за по-малко от 15 минути се образува километрично задръстване. В блокираните коли имаше и семейства с малки деца.

 

Към 15 часа полицията започна да пренасочва движението по обходен маршрут, а машини на „Гражданска защита” изтегляха закъсалите тирове, за да може снегорините да изчистят пътя.

 

Колони се образуваха и  между Мездра и Новачене. Тежки камиони бяха отбивани, за да изчакат трафика от леки коли, пътуващи в последния почивен ден. Затруднена беше обстановката и по отсечката от Враца към Оряхово.

 

Следете случващото се в страната на живо през Kamerite.bg, а какво ще бъде времето в в следващите дни следете в Sinoptik.bgИзпращайте ни в "Моята новина" снимки и видео на времето във вашия град!

 

 

Екипите на Нова остават да следят обстановката в страната, а  отговорите на държавата за непочистените участъци - очаквайте и утре в "Здравей, България"!

 

Репортери: Биляна Борисова и Румяна Попова