Във Враца пребиха до смърт 18-годишно момче

 

Във Враца пребиха до смърт 18-годишно момче. За престъплението са задържани двама мъже. Докъде стигна агресията коментираха в „Часът на Милен Цветков” Искрен Веселинов, който е очевидец на инцидента, антропологът Георг Краев и криминалният психолог проф. Калин Гайдаров.

 

Искрен Веселинов каза, че Тодор е блъснал колата на двамата братя, след което те са го нападнали и впоследствие си е глътнал езика, което е довело до смъртта му. Според него основният проблем е, че на момчето не е оказана своевременна първа помощ и въпреки че е имало очевидци, никой не му е помогнал.

 

Според Георг Краев проблемът е много по-сериозен, отколкото на пръв поглед изглежда. Обществото у нас трябва да си зададе един много важен въпрос. И той е защо тези млади хора са бездуховни, каква е тяхната субкултура и как да ги върнем в обществото.  

 

Проф. Гайдаров смята, че този случай е доказателство за тоталната деградация на днешното общество. Той заяви, че подобна постъпка е характерна за хората от по-малките градове, които са свикнали да решават проблемите си чрез саморазправа.