Метеоролозите предупреждават да бъдем внимателни за възможност от локални наводнения

Опасност от първа степен за обилни валежи е обявена в 8 области от страната за четвъртък. Това предупреждават от Националния институр по метеорология и хидрология.

Жълт предупредителен код за силен дъжд е обявен за София област, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Габрово, Велико Търново и Ловеч.

Висок риск от градушки в сряда и четвъртък

Метеоролозите предупреждават да бъдем внимателни за възможност от локални наводнения. Възможно е да се наложи прекъсване на дейности на открито, както и да има затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг.

Облачността над страната ще бъде значителна. На много места ще има валежи. В отделни райони от Западна и Централна България ще има и гръмотевични бури, там има условия и за градушки. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София – около 19°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици, над 2700 метра валежите ще са от сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, над южното крайбрежие по-често значителна и там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Максималните температури ще са между 19° и 21°. Температурата на морската вода е 17°-18°. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase