БСП и ДПС си стиснаха ръцете заедно да атакуват правителството

 

Скандалът с ваксините влезе и в парламента, като част от първия вот на недоверие към кабинета „Борисов”. Депутатите извикаха спешно за обяснение здравния министър Петър Москов.

 

От този случай опозицията взе повод да започне подписка за сваляне на кабинета. Заради здравната му политика.

 

БСП и ДПС отново си стиснаха ръцете и заедно ще атакуват кабинета. Преди всичко обаче те настояват още утре здравният министър Петър Москов да се яви в парламента заради скандала с ваксините и да отговори на някои депутатски въпроси.  

Още по темата

 

Ваксините са на дневен ред, но не са в основата на първия вот на недоверие. Опозицията не е доволна от цялостната здравна политика.

 

Рамо до рамо, като в доброто старо време, БСП и ДПС единодушно решиха - кабинетът трябва да си ходи заради здравната си политика. С уговорката, че не са само ваксините.

 

„Има редица важнин въпроси, които не искаме да избледнеят в мотивите - достъпа до здравеопазване, как ще се доплащат лекарствата от февруари, какво става през април с разделянето на пакетите на допълнителен и основен”, попита Михаил Миков.

 

От ДПС пък гледат в бъдещето. И във вота виждат спасител от предстоящи здравни проблеми.

 

„Този вот има и превантивен характер, защото пред нас стоят едни събития, които ще се случат заради направени вече неща”, заяви Мустафа Карадайъ.

 

Здравният министър - не се вълнува.

 

Това, което се развива в последните дни с така наречения проблем с ваксините, защото такъв проблем няма, е, че всъщност политически и икономически кръгове търсят мотивация за вот на недоверие, спекулирайки с майчинския инстинкт, което е долно и нечовешко”, заяви Москов.

 

Вълнение няма и в ГЕРБ.

 

Този вот няма никакъв шанс да мине, но се надявам, че този дебат ще бъде полезен и за управляващи, и за опозиция”, заяви Цветан Цветанов.

 

Хората на Борисов застават твърдо зад Петър Москов. И поглеждат с любопитство и очакване към малкия партньор.

 

„За мен е важна реакцията на Реформаторския блок”, заяви Цветанов.

 

Новите реформаторски опозиционери въпреки раздялата и още тогава се врекоха във вярност на здравния министър. БДЦ ще мислят дали да се включат, но изглеждат склонни. „Атака” си загубиха поканата за разговори, а щом получиха втора - замълчаха.

 

 

 

 

Министерството на здравеопазването ще сезира прокуратурата за всяване на паника по скандала с ваксините. Оттам за пореден път увериха, че внесените от Турция препарати са напълно безопасни за българските деца.

 

"Ваксината "Пентаксин" се използва в цяла Европа, в 150 държави в света. Тя е приложена съгласно имунизационния календар и на българското законодателство. Същата ваксина е идентична по състав на освободената във Франция ваксина. Тя се е прилагала и миналите години и ще продължи да се слага на децата", заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков.

 

Гледайте цялото интервю с д-р Ваньо Шарков във видеото: