„Може ли да се направи по-добре – да се направи”, препоръча премиерът

Премиерът Бойко Борисов изрази подкрепа на правителственото заседание в сряда за решението на министъра на отбраната да спре обществената поръчка за обновяване на автомобилния парк на ведомството.

Още по темата

Радвам се, че си оглеждате министерствата, защото поръчките може и да се правят от администрациите, но накрая всичко се връща при нас. Безкомпромисно проверявайте, може ли да се направи по-добре – да се направи по-добре”, категоричен бе министър-председателят.


Той възложи на министрите на вътрешните работи и на отбраната да организират провеждането на съвместно учение в граничните райони, подложени на най-силен миграционен натиск. Мярката е необходима след последните промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, които дават възможност въоръжените сили да участват в охраната на държавните граници.

 

Припомняме, че кабинетът спря няколко обществени поръчки. Една от тях е поръчката за строителството на магистрала "Хемус", след това бяха прекратени още две големи поръчки за близо 160 милиона лева за изграждане на важни обекти във Варна и Бургас. От Брюксел премиерът обяви, че те няма да бъдат последни.