Във френския курортен град той представи премиерната прожекция на филма си „Хоризонт: Американска сага”

Кевин Костнър представи премиерната прожекция на филма си „Хоризонт: Американска сага” на кинофестивала в Кан. Костнър играе във филма, но е също и съсценарист, продуцент и режисьор. 

„Това е поредица от четири филма, вече направих два. Първият излиза в Америка на 28 юни, вторият – шест седмици по-късно. Предстоят ми още два, които трябва да излязат след това”, заяви пред камерата на NOVA Котснър.

След 7 минути аплодисменти: Кевин Костнър облян в сълзи в Кан (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Това е история за европейците, които се заселват в Америка. Бил съм тук и преди, но никога с мой филм. Помислих си, че ще е хубаво да се завърна в Кан. Когато направих тези филми, тайно се надявах нещо подобно да се случи и ето, че наистина стана така”, заяви той.

- Вие сте сред най-успешните актьори в света, но къде се чувствате по-добре - пред или зад камера?

- Чувствам се комфортно зад камерата и мисля, че причината да е така е, защото познавам добре историята. Не се притеснявам. Ако трябва да бъда честен, наистина ми харесва да правя филми. Но от друга страна, това не е единственото нещо, на което съм се посветил. Обичам да пиша, да работя на спокойствие. Харесва ми да режисирам, защото знам, че накрая историята ще се получи точно така, както искам да я покажа в крайна сметка.

- А филмът „Хоризонт: Американска сага” има ли препратка към нашето съвремие? Какво мислите за случващото се в света в момента?

- Не знам дали случващото се в миналото отговаря на живота в момента, но все още ситуацията изглежда така сякаш се борим с различията в културите и си поставяме граници. В Америка направихме същото – изселихме 500 нации, които бяха там, за да постигнем целта си. Така че понякога се чудя докъде сме стигнали в този свят.

- И какъв е отговорът? На къде отива този свят?

- Когато се вгледате в някои от нещата, които сме постигнали е наистина забележително и си мисля, о Боже, на колко хубави дела сме способни. Но в същото време се нараняваме взаимно и това е, което наистина ме притеснява, защото знам, че наистина сме способни да правим добро. Също така мисля, че трябва да има повече жени лидери, защото мъжете не се справят толкова добре.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!