История за наследство от милиони долари от САЩ

 

История за наследство от милиони долари. Милиони, заради които сестра планирала да убие цялото си семейство, включително децата и внуците на брат си. Наследството е българско, но идва от САЩ. За него претендират две сестри, технияt брат и една болногледачка. Обвиняема за планираното убийство е 66-годишна жена от Пловдив. Вчера съдът я остави в ареста с обвинение за 6 мокри поръчки.


Иванка Ройдова е жената, обвинена, че се е опитала да убие роднините си. За подготовката на убийствата дала 3000 лева. Това стана ясно по време на делото за мярката й за неотклонение в съда.

Още по темата


Парите дала на агент под прикритие, когото мислела за адвокат. Обещала му 10 процента от наследството, ако й помогне да си върне завещанието от Америка. Обвиняемата обаче има коренно различна версия.


„Защо всички тези документи ще ги дам на този човек, ако трябва да правя нещо такова? Какво би ме мотивирало? Искам да бъда освободена, защото няма основание да бъда задържана”, казва Иванка Ройдова.


Арестът дошъл като гръм от ясно небе за 66-годишната Иванка. Отрича да е поръчвала убийство, но признава, че води битка за наследство от няколко  милиона.


Наследството на Иванка и роднините й е повече от 4,5 милиона долара. Идват от баща им - Георги Райдов, който повече от 50 години живее и работи в Съединените щати. Най-близките на Иванка твърдят, че началото на битката за милионите на баща им започва с измама. Семейството станало жертва на жената, която се грижела за него до смъртта му.


Дъщерята на Иванка, твърди, че гледачката на дядо й се е възползвала от болестта му - Алцхаймер. Версията потвърждава и сестрата на Иванка, която живее в Съединените щати.


Първоначално милионите били завещани на Анна - сестрата, която живее в Щатите. След 6 години обаче последвало ново завещание. Според него милионите трябва да вземе болногбледачката Недялка. Следва споразумение между Недялка и третия наследник в семейството - техният брат. Според обвинението именно него задържаната Иванка планирала да убие.


След консултация с адвокат обаче Иванка разбрала, че след смъртта на брат й, децата му ще наследят милионите. Затова новият план, бил да бъдат ликвидирани и децата, и внуците му.


Братът не дойде в съдебната зала, където магистратите решаваха съдбата на сестра му. Оказва се, че разследващите нямат СРС-та, които да доказват, че Иванка е поръчала убийства. Обвинението се крепи основно на показанията на полицая под прикритие.


За престъпленията, в които е обвинена Иванка - отвличане и поръчка за убийства, законът предвижда от 1 до 6 години затвор. Иванка Райдова ще обжалва мярката си на 31 март.


Повече по темата гледайте във видеото.