Вижте как може да помогнете и вие!

 

И кабинетът ще помогне на опожареното училище в Карнобат. Правителството ще покрие разликата между застраховката на сградата, и реалната сума, необходима за възстановяването на учебния процес, съобщи в Стара Загора премиерът Бойко Борисов. 

 

Още по темата

Застраховката на училището най-вероятно ще покрие щетите от пожара, но не и изгорялата техника. Учениците и техните учители ще имат нужда от нови интерактивни дъски, таблети за децата и лаптопи с мултимедия за преподавателите.

 

Нова телевизия и общината започнаха кампания  в помощ на учениците и учителите, след като сградата на училището беше изпепелена преди дни. 
 
 
Ако искате да помогнете може да изпратите средства на сметката на ОУ „Христо Смирненски“ в град Карнобат като посочите "дарение" като основание за превода. IBAN BG46STSA93003120546201 BIC STSABGSF. Ако искате да помогнете по друг начин, може да ни пишете на obrazovanie@ntv.bg.
 
Средствата, събрани по банковата сметка на училището ще бъдат похарчени според нуждите на учебното заведение. Директорката на училището изрази готовност, ако се съберат повече пари, да ги дари на други нуждаещи са училища.
 
Благодарим на всички наши зрители, които ни писаха с желание да помогнат, в рамките на "Мисия образование". 
 
 

 

Премиерът коментира и добиването на нефт и газ от Черно море. „Когато паднем от власт, първото нещо, което се прави, е да спрат проучванията на черноморското дъно в „Хан Аспарух“, „Терес“ и „Силистар“. На 19 април ще започнем да дупчим и да си добиваме газ и нефт“, подчерта Бойко Борисов.

 

 „Следим вноса на захар, месо, сладкарски изделия, цигари, алкохол. Вижте какви данъци са плащали преди и какви сега“, обясни Бойко Борисов. „Правителството постигна ръст на икономиката, стабилни финанси, спад на безработица, хазната ни е пълна с пари, не пипаме дълга – не харчим парите“, обясни премиерът.

 

Той подчерта, че е имало под 1% усвояемост на европейски фондове, а сега достигат почти 100%.  „Всички тези пари са влезнали в българските общини, инфраструктура и бизнес. Построихме толкова неща. Навлякохме си големи врагове с това, което направихме през годините. Ако ги питаш – искат предсрочни избори. Това е изгодно само на ГЕРБ, но не е изгодно за държавата“, категоричен бе Борисов.

 

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че не може да приеме за основателни критики от хора, които не са сложили и две тухли една върху друга. „А са били на власт. И проявяват и нахалство – като направя нещо, казват, че те са ми казали. Аз не ги чета, не ги гледам, не ме интересуват. Все едно ги няма, не се коментират.

 

Осъзнахме им тактиката, която цели дестабилизация. Да имаха 20-30%, да сме равностойни, да ги разбера. Но с няколко процента искат да разбутат държавата –това значи, че пазят някакви чужди интереси. Те да кажат какви са“, каза Борисов. „ДСБ и Татяна Дончева са едната коалиция – пак няма да им стигнат гласовете срещу ГЕРБ. Кои ще са другите? Честно трябва да отговорят на избирателите“, заяви премиерът.

 

Бойко Борисов обясни, че е бил уверен, че стабилността на управлението трябва да се гради на повече диалогичност. „Много майсторски всички партии в управлението поставят всякакви условия. И много кадрови назначения. Сметката не мога да ви кажа каква е. Казвах си - щом народът така ни е подредил, ще бъдем по-диалогични. Но се оказва, че ГЕРБ започва да ерозира, за сметка на тези, които хем са в управлението, хем не са. Като е хубаво – казват, че те са ни казали как да го направим, като не е – твърдят, че ГЕРБ са виновни“, посочи Борисов.