Двамата задържани го принудили да продава наркотици и да търси момичета за проститутки

 

Полицаите, арестувани при зрелищна акция в София във вторник, изнудвали студент да продава дрога и да търси момичета за проституция, съобщиха от прокуратурата. Именно младежът подал сигнал срещу обвинените в наркоразпространение и изнудване.

Още по темата


Всичко започнало в края на миналата година, когато в квартира в „Студентски град” влезли полицейски служители по сигнал, че там се съхраняват незаконни вещи. Претърсили жилището и казали, че са намерили наркотици. Един от студентите бил задържан и малтретиран - психически и физически. 

 

Униформените го завели в Седмо РПУ и го заплашили, че ако не им съдейства, ще му съсипят живота. У студента имало 337 лева. Полицаите взели 330 от тях и поискали още 670, за да го пуснат. 

 

"Никъде в прокуратурата няма данни за този арест", каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

 

На следващия ден студентът бил намерен отново от единия полицай - 24-годишния Божидар Милев, който поискал и взел останалите 670 лева. Последвали още срещи, на които Милев казал на момчето, че трябва да работи за него като продава наркотици. Поискал му и 300 лева седмично, за да го покровителства. Така студентът дал още 1200 лева.

 

В началото на февруари към студента било отправено искане и да намира момичета, които не само да продават дрога, но и да проституират.

 

Тогава студентът подал сигнал в прокуратурата. 

 

"Униформеният казвал на студента кога да продава дрога, къде, от кои полицаи да се пази, с какви коли са се движили. Няколко срещи между студента и полицая са записани със СРС-та", посочи Арнаудова. 

 

При разследването, криминалистите стигнали и до втория полицай в схемата - 30-годишния Николай Апостолов. Той бил представен на студента като лице, което контролира наркоразпространението в района около Народния театър. Представял се като човек, който работи за Златомир Иванов - Баретата и Димитър Желязков - Митьо Очите. 

 

На 12 март Апостолов дал на студента два вида наркотици - марихуана и пико. Именно те се озовали в ръцете на разследващите. 

 

Апостолов твърдеше, че има собствен готвач, който бърка пико за него. Представи една марка, която била негова собствена и неговите готвачи я правели. За съжаление, някои от служителите явно гледат твърде много филми”, коментира заместник-директорът на „Вътрешна сигурност” в МВР Павлин Коджахристов.

 

 

Вчера студентът и 30-годишният Апостолов се срещнали в кв. "Бъкстон", за да си разменят пико срещу 300 лева. Парите били белязани. В момента на получаването им, служителят на МВР е задържан.

 

Предстои прокуратурата да поиска постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за двамата пазители на реда. 

 

Божидар Милев ще бъде обвинен за подкупи, при използване на служебно положение и изнудване, а Николай Апостолов - за разпространение на наркотици.