"Знаем за всички каскети и шапки", разказа премиерът

 

"От няколко месеца наблюдаваме офиса на Цветелин Цветанов", заяви министър-председателят Бойко Борисов, след среща с директора на Европол Роб Уейнрайт, който е на посещение в София по покана на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Още по темата

 

Попитан дали вчерашната акция в бившата ДАИ е свързана с папката, дадена му от депутата Георги Кадиев, премиерът обясни, че преди няколко дни по време на парламентарен контрол Кадиев му е донесъл едно листче, което било сигнал, а премиерът го е попитал дали е за ДАИ.

 

"Казах му да изчака няколко дни, защото знам какво правя. Така че какъв сигнал ми е дал? Даже не съм го и чел, а направо го правих в ДАНС, защото ние от 4 месеца, понеже ръководителят на ДАИ беше отпуска и го чакахме да се върне, чакахме да дойдат изпитите, оборудвахме стаите, направихме така, че да засечем готовите тестове, които подготвят и направихме операцията така, както трябва. Аз вече не знам вече дали нещо съм направил. Или е Радан, или е Кадиев? Ако не са те, не знам кой остана. Ако стояха в управление, щяха да решават задачи като нас. От няколко месеца наблюдаваме кабинета му, така че знаем за всички каскети и шапки", разказа премиерът.

 

 

"Правим още 3-4 операции и се чудя как утре някой няма да изтича и да каже, че ме е срещнал в коридора на парламента и ми е казал. Понеже нищо не правят и искат да си направят политика на наш гръб", заяви премиерът, цитиран от агенция "Фокус".

 

"Като Кадиев е обвинил Цачева за назначението на Цветанов, защо арестувахме всички в Плевен?", попита той и добави, че това е борба с корупцията.

 

"Няма значение от коя партия е, дали е кмет от ГЕРБ, или не. Не, нашите са добри, а другите са лоши. Шефът на ДАИ е член на ГЕРБ. Това е превенция да знаят, че няма да пожаля никого. Кадиев трябваше да говори преди година и половина какво прави. Благодаря му за сигнала, страхотна работа ми свърши", каза още Борисов.

 

По думите му главният прокурор е този, който обвинява и всичко, което е протекло, е задържано и част от тях говорят и свидетелстват.

 

"Вярвам на главния прокурор, че ще доведе до край, така както и в момента и БОП, и ДАНС работиха много усърдно", добави премиерът.