Мъж краде хартийки за свиване на цигари тютюн от магазин в Провадия

 

Мъж краде хартийки за свиване на цигари тютюн от магазин в Провадия. Кадрите, заснети от охранителна камера, ни изпрати нашата зрителка Надежда Тодорова, в рубриката „Моята новина”. 


„Обектът ми е близо до дом за хора с увреждания и често те пазаруват от нас. Налага се понякога да изляза до вратата на магазина, за да обслужа клиент в инвалидна количка. Така стана и в събота, на 2 април. Докато подавам торбичката с покупките на човека с инвалидна количка, „героят” се шмугна бързо покрай мен и влезе до касата. С периферното си зрение видях, че нещо пипа, но трябваше да се върна пак при клиента навън, за да му дам и рестото. За мой късмет в този момент влезе и момиче в магазина. Прецених че „бързакът” няма да посмее да пипне нещо, докато има и друг човек зад него, но съм сбъркала. Наглецът си извадил набързо хартийка от едно пакетче да си пуши. Това е ежедневие”, пише ни Надежда.


Тя твърди, че многократно е подавала жалби в полицията. Обичайният отговор обаче бил, че стойността на откраднатите стоки е нищожна или лицето на записите от охранителните камери е непълнолетно.


„Пробвах и да залепям снимките на крадците на видно място в магазина - имаше временен ефект, намаляха кражбите, докато не дойдоха един ден леля и братовчедка на поредната малка крадла. Накъсаха снимките, мен ме понадраха и пооскубаха. И пак отново - жалби, показания, изписана една кофа с мастило - и нищо”, споделя още потърпевшата от набезите на крадците.


Очакваме и вашите сигнали за подобни престъпления в рубриката „Дръжте крадеца”.