Той е заподозрян за атентатите на летище „Завентем”

 

Нови кадри, разпространени от белгийската прокуратура, показват маршрута на третия атентатор от летището в Брюксел след атаките.

 

Той избяга от местопрестъплението и стана известен като мъжа с шапката. На кадрите се вижда, че след самовзривяването на двамата атентатори той напуска района на летище „Завентем” и дълго време говори по мобилен телефон.

 

През следващите два часа той върви пеша и изминава повече от 10 км. Следите обаче му се губят близо до европейските институции в центъра на Брюксел, недалеч от метростанция „Малбек”.

 

По пътя заподозрения изхвърля връхната си дреха. Именно тя представлява огромен интерес за разследващите, защото от нея може да бъде извлечена следа от ДНК. Открита е и международна телефонна линия за свидетели.

 

Припомняме, че най-малко 34 души бяха убити, а повече от 180 бяха ранени при бомбени атаки на летище „Завентем” и метростанция „Малбек” на 22 март. Атаките бяха извършени дни след като заподозреният за атентатите в Париж - Салах Абдеслам, беше арестуван от белгийската полиция.