Задържаният белгиец призна, че той е третият от записите на камерите при атентатите

Белгиецът от марокански произход Мохамед Абрини, който беше арестуван в петък в Брюксел, призна, че той е "мъжът с шапката", придружавал атентаторите-самоубийци на летище „Завентем” при атентатите от 22 март.

Още по темата

 

"Показахме му видео доказателства, които бяха подготвени от нашите експерти. Трябваше да признае, че е той", съобщиха от федералната прокуратура на Белгия, цитирани от БГНЕС.

 

В четвъртък белгийската прокуратура разпространи нови кадри, които показват маршрута на третия атентатор от летището след атаките. Той избяга от местопрестъплението.

 

На кадрите се вижда, че след самовзривяването на двамата атентатори, той напуска района на „Завентем” и дълго време говори по мобилен телефон.


 
През следващите два часа върви пеша и изминава повече от 10 км. Следите обаче му се губят близо до европейските институции в центъра на Брюксел, недалеч от метростанция „Маалбек”.


 
По пътя заподозрения изхвърля връхната си дреха. 

 

Припомняме, че 34 души бяха убити, а повече от 180 бяха ранени при бомбени атаки на летище „Завентем” и метростанция „Маалбек” на 22 март. Атаките бяха извършени дни, след като заподозреният за атентатите в Париж - Салах Абдеслам, беше арестуван от белгийската полиция.