Според учените всичко зависи от настройката на мисленето

Коментарите за остаряването на жените понякога могат да са много обидни. Mного дами дори се чувстват невидими. Проучванията показват, че начинът, по който гледаме на собственото си стареене, определя как остаряваме. Така че, ако имате негативна представа за този неизбежен процес, имате и статистически по-висок шанс за сърдечно заболяване или когнитивен спад. А приключенията на открито могат да променят начина на мислене.

Лиса Бонет подаде молба за развод с Джейсън Момоа след 18 години заедно

Ако излезете навън и изберете дейност, която ви кара да чувствате ентусиазъм, предизвикате себе си и физическа жизненост – ще се почувствате по-живи отвсякога.

Ако мислите за остаряването като за време на изследване на тялото и освежаване, ще бъдете по-щастливи, по-здрави и ще живеете около седем години по-дълго. Проучване от 2022 г. на 14 000 възрастни на над 50 години установи, че тези, които са най-позитивно настроени към стареенето, имат 43 процента по-нисък риск от смърт през следващите четири години, отколкото тези, които са най-малко положително настроени към стареенето.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!