Блокадата ще бъде пълна и безсрочна

 

Пълна безсрочна блокада на границата с Гърция за Великден - този път от българските превозвачи. Те заплашиха, че няма да пуснат никого през пунктовете от 29 април до 2 май, за да си върнат на гръцките фермери за техните блокади  в началото на годината.

Още по темата


Затварянето на граничните пунктове е планирана за 10.00 ч. на Разпети петък, когато се очаква най-много българи да тръгнат на почивка за великденските празници в южната ни съседка.


Целта на протеста е да се провери има ли двоен аршин от страна на Брюксел. И в крайна сметка да удари гръцкия туристически бизнес заради действията на фермерите. 


Автобусните превозвачи също не се отказват от протеста си. Тяхното недоволство е провокирано от предстоящото въвеждане на новата тол система по пътищата.


Заплахите им за стачка притесниха пътниците.


Превозвачите обаче направиха крачка назад. И обещаха, че няма да предизвикват транспортен хаос. Вместо това, в знак на протест, ще има шествие – на 26 април, от 11.00 ч. в София. Протестът ще мине по „Цариградско шосе” и ще стигне до Централната автогара, след което автобусите ще продължат да пътуват по разписанията си.

 

Още по темата гледайте във видеото.