Гръцки бизнесмен: Резервациите надвишават очакванията ни, туризмът все още е добре

 

Блокират границата с Гърция за Великден и майските празници. Ще попречи ли това на българите да почиват в южната ни съседка.

 

„Блокадата се организира от товарни превозвачи. Ние подкрепяме основанието на протеста, но не и начина и срока, по който се реализира”, уточни в „Здравей, България” Ивайло Константинов, член на УС на Националното сдружение на автобусните превозвачи. 

Още по темата

 

„Гръцкият туризъм ще загуби много по-малко, отколкото българският. Хората, които са с организиран транспорт, вече са си платили, а туроператорите са превели една част или цялата сума на гръцките хотелиери и туристически агенции. Туроператорите стоят в неведение. Те ще трябва да чакат до последния момент, за да използват обходни пътища само и само да осъществят своите пътувания. Иначе загубата ще е колосална”, коментира от своя страна Георги Рачев, член на УС на Българската асоциация на туроператорските агенции (БАТА).

 

„По закон превозните средства нямат право да затварят улици и магистрали. Наказанието е отнемане до една година на лиценза и финансова глоба от размер на 3000 лева. В момента резервациите в Гърция надвишават очакванията ни. Туризмът все още е на добро ниво. Въпросът е, че никой не печели от всичко това, а ще загубят и българските превозвачи, тъй като ще подбудят гръцките фермери да продължат да стачкуват. Не виждам никаква политическа намеса в тази ситуация”, коментира гръцкият бизнесмен Йоаким Каламарис.

 

Какво още обясниха те - гледайте във видеото.