Венцислав подозирал, че момичето му изневерява

 

Убийство от ревност. Студент от Великотърновския университет удуши непълнолетната си приятелка тази нощ във фамилна къща край Горна Оряховица.  

 

22-годишният Венцислав подозирал, че 16-годишната Десислава му изневерява. След употреба на алкохол и в състояние на афект младият мъж задушил момичето със спално бельо. 

 

Убийството е станало около 2.00 часа в крайна къща в село Правда. Тя е на родителите на Десислава. Тя и Венцислав често идвали да пренощуват там. Така се случило и снощи. Видяла ги е прабабата на момичето.

 

След като убил Деси, Венцислав се предал. Пристигнал в полицията с колата си и разказал всичко. Спорът възникнал заради ревността на Венцислав. Десислава е ученичка от 10 клас в горнооряховската Икономическа гимназия. Съучениците й са в шок от новината. Някои от тях са знаели, че момичето има връзка по-голям мъж.

 

Разпитите на роднини и родителите продължиха през целия ден. Близките категорично отказаха коментар. На Венцислав вече му е повдигнато обвинение в убийство от Окръжната прокуратура във Велико Търново. Предстои да му бъде поискан постоянен арест. 

 

Репортер: Мартин Георгиев