Стотици излязоха по улиците на града

 

Бунт в Раднево. След като вчера трима млади мъже бяха пребити отнето предимство на пътя, днес стотици излязоха по улиците на града, за да протестират срещу беззаконието. Около 21.00 часа хората тръгнаха към площада. Вместо в центъра на града обаче протестът приключи пред ромската махала. 

 

Повечето бяха готови да се саморазправят с живеещите в махалата, а полицаите едва ги удържаха. На място пристигна и кметът на града Теньо Тенев. Той съобщи, че предстои всички незаконни постройки и магазини да бъдат съборени. Жители на града обаче се заканват, че протестите им ще продължат. 

 

Още по темата

Инцидентът се е случил в понеделник малко след 14:30 вчера. Пострадалите мъже отнемат предимството на кола. В последствие шофьорите от двата автомобила разменят остри реплики и удари.

 

 

Малко по-късно от ромската махала пристига подкрепление в защита на тези, чието предимство е било отнето. 

 

Новодошлите нападат с тръби, брадви и ножове другия шофьор и още двама души, които са с него.  Най-сериозно пострадал е 29-годишният Живко, който е наръган в гърба. Ножът е проникнал директно в белия дроб, обясни хирургът д-р Даниел Вълчев. Другите двама - Георги и Цветомир са в неврохирургията - единият със счупен череп, а другият - със счупена челюст. 

 

 

 

 

Свидетелите разказват, че същата ромска фамилия често създава проблеми. Последният побой бил преди десетина дни. От снощи ромската махала е обсадена от полиция, за да не се допусне ескалиране на напрежението. Част от участниците в побоя, които не са задържани, твърдят, че всичко е преувеличено.

 

Четиримата арестувани ще отговарят пред закона за опит за убийство, а майката на едно от момчетата твърди, че той бил нападнат първи. 

 
 
Репортер: Димитър Иванов