В другия полуфинал се изправят Новак Джокович и Кей Нишикори

Световният номер 2 и защитаващ титлата си от миналата година Анди Мъри ще се изправи срещу 4-кратния шампион Рафаел Надал на полуфиналите на турнира от сериите Мастърс в Мадрид, информира БГНЕС.

 

Шотландецът се представи отлично срещу Томаш Бердих и го победи с 6-3, 6-2 за час и 16 минути игра, за да си осигури място на полуфиналите, където ще срещне Надал в повторение на миналогодишния финал. Испанецът имаше повече проблеми в двубоя си с Жоао Соуса, но в крайна сметка спечели с 6-0, 4-6, 6-3. Португалецът имаше нужда от 37 минути, за да вземе първия си гейм в двубоя за 1-1 във втората част, но след това заигра по-силно и вкара мача в решаващ сет. В него Надал успя да пробие в 8-ия гейма, след което да затвори мача след 2 часа и 5 минути.

 

„Анди играе на страхотно ниво тук. Миналата година ме победи на финала, така че знае как да играе силно в Мадрид. Той може да победи всеки. Ще бъде много тежък мач за мен, но аз съм готов за битка“, коментира левичарят от Майорка, който се намира в серия от 13 поредни победи.

 

В другия полуфинал един срещу друг ще се изправят световния номер 1 Новак Джокович и Кей Нишикори.