Историята е от Аржентина

В Аржентина пуснаха на свобода рядко и странно изглеждащо животно – гривест вълк. Той често е описван като „червена лисица на кокили“ заради цвета на козината си и дългите си крака. Видът е застрашен от изчезване – най-вече заради унищожаването на естествения му хабитат в североизточната част на страната, ловът и глобалното затопляне, твърдят експерти.

Екземплярът, който е мъжки, беше пуснат на свобода в район край делтата на река Парана, където преди това били забелязани няколко екземпляра от себеподобните му. Той бил открит в безпомощно състояние от туристи през декември край градчето Олавария. Вълкът бил предаден на неправителствената организация The Temaiken Foundation, която специализира в опазването на застрашени видове.

Дебют пред публика: В Лондон показаха три бебета азиатски лъвчета (ВИДЕО)

Животното било прегледано от ветеринари, които – след като се уверили, че то ще оцелее в дивата природа, дали позволение той да бъде пуснат на свобода.  Въпреки заплашителния си вид гривестият вълк е животно с разнообразна диета, която варира от гризачи, земноводни и птици до яйца и растения, посочват експерти, които са убедени, че животното ще се справи доста добре и само в дивата природа.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!

Източник: "Ройтерс"