Полицейски коли и мотоциклети ще ги ескортират по пътя им до заведенията

 

Патрули с камери ще дебнат абитуриентите по време на баловете. А полицейски коли и мотоциклети ще ги ескортират по пътя им до заведенията. 

 

Всяка година стотици са нарушителите по време на празничните нощи. 

 

Последни минути в училище за Милен и Зорница. И последна равносметка. 

 

„Смесени чувства – радост, че завършваме, но и носталгия, защото се разделяме с много любими хора”, заявява Милен.

 

А след равносметката идва и последната приказна нощ заедно с класа. И всичко в големи дози.

 

„Аз съм човек, който много обича адреналина, и със сигурност той ще надделее, но всичко ще е в границите на нормалното”, заявява Зорница.

 

С адреналина бързо идват и нарушенията на пътя. Отново в големи дози. Показват го и камерите на КАТ.

 

Още по темата

„Не трябва да забравяме, че покрай тази еуфория правилата не престават да важат. За тях няма празник, няма почивен ден. Висока скорост, висок адреналин, дъжд – винаги ще завърши с някакъв тежък инцидент”, коментира Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи. 

 

За да не се стигне до инцидент,  около училищните дворове, където ще се събират абитуриентите, униформените ще са на крак. А по пътя им към заведенията ще се осигурят и специални трасета. 

 

 „Всички мобилни камери, които са налични, ще бъдат включени в контрола. Ще бъде засилен контролът по отношение на абитуриентите, които си позволяват да се показват извън автомобила, тъй като това наистина е опасно”, заяви Николай Крушарски от Пътна полиция – София.

 

Шофьорите им ще се наказват с глоба до 50 лева. Самите абитуриенти могат да отнесат санкция само за това, че са без колан. 

 

Сигнали за нарушения вече може да изпрати и всеки свидетел. 

 

„Към въпросните клипове и снимки трябва да има и сведение за място, часа, номера на автомобила”, обясни Николай Крушарски от Пътна полиция – София. 

 

В празничните нощи катаджиите ще следят шофьорите на абитуриенти и за алкохол и наркотици.