Проверяват кандидат-шофьорите с детектори за устройства

 

Нови мерки срещу купуването на книжки. Държавата изтегля изпитите от автошколите, а кандидат-шофьорите ще бъдат проверявани с детектори за записващи устройства. Мерките идват, след като разследващите разкриха схеми за манипулиране на изпитите. 

Още по темата

 

Всички теоретични изпити се изнасят единствено към кабинетите на ДАИ. Целта е да бъдат спрени всички възможности за манипулиране на теоретичните шофьорски изпити. Така всички теоретични изпити вече ще са в ръцете на държавата, а не както досега – предимно в автошколите. Листовките ще се решават от всеки кандидат в отделна кабина.

 

Автошколите не са съгласни. За да оборудва зала по всички правила, Борис Гаврилов е инвестирал близо 5000 лева. Оказва се - напразно.

 

По време на изпита бъдещите шофьори ще се проверяват с детектори, за да не внасят в кабинета записващи устройства. От Транспортното министерство не виждат повод за протести на автошколите.

 

Обсъжда се и изпитите да преминат от ДАИ в КАТ. Периодично всички записи от провеждането на изпитите ще бъдат преглеждани от експерти на Министерството на транспорта така, че да спрат възможностите за манипулации.