Историята на една жена, която твърди, че мъжът й я кара да проституира

Историята на една жена, която твърди, че мъжът й я кара да проституира. Руска Кирчева от Червен Бряг разказва и как е успяла да избяга. За бягството плаща висока цена - децата си.

Преди няколко дни 31-годишната Руска се спасява от кошмара в Гърция и се прибира в родния си Червен Бряг. В южната ни съседка тя е принуждавана да проституира от мъжа, с когото живеят на семейни начала. 

По темата

Преди да срещне Злати Златев, Руска е самотна майка с две дъщери на 7 и 9 години. С бившия й съпруг са разделени от седем години. Така тя се мести заедно с дъщерите си в град Левски в дома на Злати Златев. След това решават да заминат за Гърция. Когато отиват там и се настаняват на квартира, Руска разбира, че трябва да проституира. Приятелят й дори й посяга.

За нощите в Гърция Руска не иска да си спомня. След четвъртата работна нощ тя успява да избяга.

„Когато казах, че не искам да работя, неговият баща заплаши, че ще даде децата ми в Закрила за детето и ще каже, че работя като проститутка и не си гледам децата. Обадих се на мой познат в България и ми изпратиха пари да избягам от него. Обадих се на моя брат да отиде и да ми прибере децата от Павликени”, разказва Руска.

Оказва се обаче, че двете й дъщери не са там. Бащата на Злати поискал 1000 лева, за да ги даде. Руска се обръща към Закрила на детето, където разбира, че те са в приемно семейство. Подава жалба в полицията в Червен Бряг срещу Злати Златев и баща му.

Кои са Злати Златев и баща му Върбан Златев? Върбан е известен в Левски с участието си на местните избори в града през 2011 г. и 2015 г. През 2011-а е упълномощен от Цветелин Кънчев да представлява „Евророма”, а четири години по-късно е представител на партия „Солидарност” и втори в листата за общински съветници. Името на партия „Солидарност” стана известно, след като преди няколко месеца председателят й Христо Младенов отправи смъртни заплахи към репортера на Нова телевизия Вероника Димитрова.

Върбан Златев от своя страна заяви, че такава майка, която работи като проститутка, не заслужава децата си. Злати Златев разказва и друга весия, която е абсолютно противоположна на тази на Руска.

Сега Руска иска да си получи  децата обратно от Агенцията за закрила на детето. В прокуратурата в Плевен няма образувани дела срещу Върбан Златев и сина му. Не получихме и отговор разследвани ли са те до момента. До месец Руска Кирчева ще получи и отговор ще върне ли отново децата си.

Междувременно от Агенция „Социално подпомагане” съобщиха, че двете деца са настанени в две приемни семейства в Свищов. Приемните майки са две сестри, които живеят в една къща с общо домакинство, поради което децата поддържат непрекъснат контакт помежду си, което съхранява емоционалната им връзка. Двете момичета се чувстват добре и са спокойни.