Той беше задържан след акция на ДАНС и полицията

По темата

Кметът на Перущица Ради Минчев остава зад решетките за 72 часа. Това реши прокуратурата, след като му повдигна обвинение, че е поискал 40 000 лева подкуп за обществена поръчка. Тя била за укрепване на свлачище. Според обвинението, Минчев договорил с конкретна фирма какви документи да се подадат и как да си разделят парите.

За фалшифицирането на документите са обвинени други двама души, които нямат общо с общината. Останалите 4-ма души, задържани вчера в Перущица са били освободени. Така и не стана ясно обаче дали обещаните 40 000 лева подкуп са били дадени или схемата е била разбита преди размяната на парите.

Съпартийците му от ДСБ обаче смятат, че случващото се е координирана политическа атака. А човекът, подал сигналите срещу Минчев, казва, че обвинението идва късно.

„Той обясни, че е дал на фирмата, която прави ремонта на музея, да я предадат те, за да вземат парите, защото се появили някакви непредвидени работи”, обясни общинският съветник Георги Злачев.

„Кметът е арестуван за длъжностни престъпления. Има вписани фалшиви договори за надзор, което е нарушение на Закона за обществените поръчки. Това е една част от нарушенията, които е направил”, коментира Атанас Ташев, бивш зам.-кмет на община Перущица.