Готова съм да инициирам промени в Конституцията, заяви кандидатът за президент на ГЕРБ

„Имам информация, че още на първи тур има преливане на гласове към Румен Радев от хората, които застават зад Пламен Орешарски”, заяви в студиото на „Здравей, България” кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.

По темата

"Зад Румен Радев прозира и Пламен Орешарски. Никакво съмнение нямам, че двете политически сили стоят заедно и играят в една плоскост", каза още тя. „Зад Румен Радев е БСП, а от нощта на изборите официално е ДПС”, коментира още тя.

В деня на балотажа следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

„Аз съм готова като президент да внеса законопроект за изменение на Конституцията в частта за съдебната власт. Например, намаляване на квотата на парламента във Висшия съдебен съвет. Като президент ще имам достатъчно правомощия отново да поставя този въпрос”, каза още Цачева. 

Реформаторите вече заявиха подкрепата си за кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ на втори тур. "Днес вероятно ще се видя с Трайчо Трайков, "Обединени земеделци" също са поискали среща с мен", съобщи Цачева. 

А Вие кого ще подкрепите на балотажа? Гласувайте в нашата анкета тук.