Екшънът се разиграва за втори път през последните 2 години

4 часова операция, десетки полицаи и уплашени съседи. Това е равносметката от нощния екшън в Горна баня, където психично болен мъж стреля напосоки по минувачи и полицаи с въздушна пушка.

По темата

Екшънът на улица „инж. Борислав Огойски” се разиграва за втори път през последните 2 години. Директорът на СДВР Младен Маринов обясни, че кризата на Лъчезар Найденов се е отключила, защото не си е пил лекарствата. 

Сигналът за стрелбата от прозореца на къщата му е получен в полицията около 18:30 часа снощи. В резултат съсед е леко ранен в лицето.

Малко след това полиция обгражда къщата. Пристигат и спецполицаи. Широк периметър от къщата беше отцепен, а живущите бяха отклонявани през странични преки. След първоначалния опит да бъде усмирен, Найденов отново станал агресивен. Качил се на покрива на къщата и по разкази на полицията започнал да вика несвързано и продължил да стреля. После обаче се уплашил, че не може сам да слезе и след напътствия от полицията слязъл и бил задържан. Отведен е в психодиспансер

40-годишният Лъчезар Найденов живее с баща си, който е възрастен и не може да го контролира, обясни Младен Маринов. Синът е изгонил баща си от къщи малко след началото на кризата.

Младен Маринов напомни, че въздушна пушка може да бъде закупена свободно от всеки гражданин, който изглежда нормално. А през повечето време Лъчезар Найденов изглеждал именно така. 

Сагата приключи без пострадали полицаи и други граждани.