35-годишният Лъчезар е в добро здравословно състояние и е контактен

 

Развръзка след среднощната стрелба, барикадиралият се мъж в "Горна баня” скочи от покрива на къщата си. Драмата с 35-годишния Лъчезар приключи някъде около 6.30 часа, след като скочи върху покрива на съседна сграда. След това е изнесен на носилка, има леки охлузни рани по главата и лицето. Мъжът е контактен. Доброто му състояние се дължи на това, че падайки от единия покрив върху другия, се е претърколил върху мрежа, която е била разпъната отдолу. Той ще бъде откаран в болница.

 

Драмата започна малко след 19.30 часа снощи след подаден сигнал на телефон 112. Тогава Лъчезар започна да стреля с газов пистолет, пригоден да стреля със сачми. Причината за действията му са това, че имал конфликт с баща си и някои от съседите.

 

На мястото на инцидента пристигнаха барети. През нощта полицията е решила да го изчака да се измори и да не се налага по-специална намеса. Докато той е стрелял по всичко, което вижда обаче, е успял да рани някои от полицаите, за щастие не сериозно

 

Малко преди 3.00 часа той се покатери на покрива, развявайки бяла тениска с българското знаме на нея. Викал е от покрива "Да живее България” и "Победа”. Преди години мъжът е освидетелстван и от пет години е на хапчета, защото е имал шизофрения. Според баща му последния ден той не си е пил хапчетата и може би заради това агресията му е ескалирала. 

 

Бащата на Лъчезар е съдействал на полицията, опитал се е да преговаря със сина си. Той обаче отказвал да разговаря с него и пристигналите на място психолози. Бащата не е имал информация откъде притежава оръжието.

 

Един от съседите на мъжа разказа пред екипа на Нова телевизия, че досега Лъчезар не е изглеждал да има някакви психически проблеми и за първи път проявява агресия. В същото време всички негови съседи знаят, че е имал някакъв проблем със съседната къща, която е била твърде близо до неговата, както и с бор в двора ѝ, който му пречел. Дървото обаче е било отсечено преди време.

 

Семейството на Лъчезар има трагична история. Майка му е починала преди години, а брат му се е самоубил в таксиметров автомобил пред погледа на баща им. Леля му, която живее на първия етаж на къщата, е възрастна и болна.

 

Полицията обясни, че оръжието, с което е стрелял, е незаконно притежавано от него. Тепърва ще се установява как се е сдобил с него.