Инцидентът се е случил в квартал "Горна Баня"

 

Мъж на 35 години се е барикадирал на втория етаж на къщата си в столичния квартал "Горна Баня" и открил огън по околните сгради и полицията.

 

Малко след 19:30 е получен сигнал на 112 от съседи, които твърдят, че има стрелба по прозорците от съседна къща. На място пристигат дежурни полицаи, които отцепват района. В този момент обаче мъжът открива стрелба срещу тях с газов пистолет, пригоден за стрелба със сачми.

 

Баща му сподели, че той страда от психични отклонения от 5 години и е на медикаментозно лечение и е сам в къщата. Той има 2 регистрирани криминални прояви - за палеж и хулиганство. Хората от съседните къщи са били евакуирани, а на място са пристигнали психолози от Института по психология към МВР, които разговарят с него по телефона. При негативен развой ще се наложи принудителното му извеждане. На място пристигна и линейка.

 

Според очевидци той стреля по всичко, което се движи около къщата, както и по фаровете на полицейските автомобили, ако са включени. Очаква се в скоро време да започне акция по обезвреждане и извеждането му от къщата.