Какво да очакват страните на Стария континент?

„Град Бидгошч е малко особено място. Той се намира на северната граница и непрекъснато е преминавал ту в немски, ту в полски ръце. Знаково място, където учат много студенти. А студентите са тъканта на Европа”, коментира журналистът Тони Николов.

Изказването му бе по повод нападението над български студент в Полша. Причината – няколко местни патриоти решили, че той и група турски студенти са сирийски бежанци. Инцидентът се разиграл в трамвай в полския град Бидгошч, където Денис пътувал заедно с петима свои приятели от Турция.

Нападение над български студент в Полша (ВИДЕО)

„Тези кадри са лакмус за нещо друго. Според нас, от ВМРО, европейските общества се умориха от това, което се случва. И подобни случки в трамваи в Полша и на други места, тук или в Белгия, са лакмус, че има едно много голямо напрежение спрямо всички тези хора, които са дошли под някаква форма и основание в Европа. Умората на обществата означава агресия”, заяви Карлос Контрера от ВМРО.

„В Европа ще става все по-лошо. Ще се стигне до там, че ще има саморазправи по улиците”, добави журналистът Тони Николов.

Целия разговор гледайте във видеото.