"Не смятаме, че се готвят манипулации", коментира Владислав Горанов смяната на областните управители

„Не е драма това, че са освободени. Те са назначени от ГЕРБ и се предполага, че те са оцветени в определена политическа окраска. Ако аргументът е да се търсят хора, които да са максимално независими, за да гарантират честни избори, то с този тип рокади, този процес се поставя под съмнение”, заяви в студиото на „Здравей, България” Владислав Горанов от ГЕРБ.

По темата

Коментарът му бе по повод смяната на нови седем областни управители. Губернаторите на Видин (Момчил Станков), Габрово (Николай Сираков), Стара Загора (Георги Ранов), Смолян (Недялко Славов), Пазарджик, Плевен (Ралица Добрева), Перник (Александър Александров) бяха освободени заради това, че са в партийни листи за изборите.

С тази смяна 75% от областните управители ще бъдат нови на вота в края на март. През миналата седмица служебният премиер Огнян Герджиков назначи 14 нови областни управители.

„Далеч сме от мисълта да смятаме, че се готвят манипулации. Служебното правителство подготвя терена за следващите процеси”, добави Владислав Горанов.

И заяви: „Реформаторският блок са естествените ни партньори. Това, че те продължават да търсят формата, за да могат да покажат по-добър резултат, не е проблем на ГЕРБ".

Целия разговор гледайте във видеото.  

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес