„Стани, стани, юнак балкански” е най-актуалната песен в днешно време", каза политикът

„Стани, стани, юнак банкалски” е най-актуалната песен в днешно време, но противникът не е само отомански, а е вътре в нас”, казва Красимир Каракачанов пред Мон Дьо.

„На дядо ми дължа любовта към историята. Той навремето ми каза, че ви живота са важни три неща - „труд, постоянство и да си пазиш името”, добавя Каракачанов.

По темата

А хубаво или лошо място е политиката?

„Политиката се оказа по-лошо място, отколкото мислех. През 1993 г. влязох в политиката. Илюзиите ми отминаха само няколко години след това”, казва още политикът.

„Какво се опитват да направят ГЕРБ и БСП? Изкуствено да ескалират напрежение по оста комунизъм – антикомунизъм. Искат връщането на този двуполюсен модел, който разделя обществото”, на мнение е Каракачанов .

На въпрос „Колко силно ви изкушава властта?”, той отвърна: „Не толкова силно. Два пъти съм отказвал да стана министър на отбраната. През 2006 г. ме вкараха в картата с досиетата. Тогава ми беше най-болно” и добави: „Не съм милионер. Имам достатъчно пари, колкото да живея нормално”.

За дъщеря си

„Имам грях към дъщеря си, защото тя израсна, докато аз бях настрани, докато пътувах да правя политика. Преди една седмица се сгоди и се надявам да ме покани и на сватба. Приятелят на дъщеря ми дойде у нас да иска ръката й. Двамата са заедно от 5 години. Емоцията при жена ми беше по-голяма, въпреки че тя знаеше преди мен. Смятам, че съм и строг, и либерален баща съм. Не съм участвал на сватба с народна носия”, казва политикът.

За съпругата си

„Много е важно да имаш човек до себе си, който те разбира. Запознах се със съпругата ми десет дни преди 10-и ноември. Ако трябва да се върна назад в годините, отново бих се оженил за нея”, казва Каракачанов.

Целия разговор гледайте във видеото.