Данните са на „Алфа Рисърч” и "Галъп интернешънъл"

NOVA разполага с първите данни от паралелното преброяване на „Алфа Рисърч” и "Галъп интернешънъл" - проучвания, възложени и финансирани от NOVA.

ЕВГЕНИЙ МИХАЙЛОВ: ДОСТ ЩЕ ОСПОРВА ИЗБОРИТЕ

Данните на „Алфа Рисърч” при 100% на изпълнение на извадката показват, че ГЕРБ печели изборите с 33,2 %. След тях са БСП – с 27,9%, ДПС – с 10,6%, Обединените патриоти – с 8,9% и ВОЛЯ с 4,8%.

БОРИСОВ: ДЛЪЖНИ СМЕ ДА НАПРАВИМ КАБИНЕТ 

Ето ги и данните на "Алфа Рисърч" в табличен вид: 

Данните на "Галъп интернешънъл" при 100% изпълнение на извадката показват, че ГЕРБ печели изборите с 32,9%. След тях са БСП – с 28,1%, Обединените патриоти – 9,5%, ДПС – 9,3%, ВОЛЯ – 4,1%. Коалицията Реформаторски блок-Глас Народен засега не прескача бариерата и не влиза в парламента, тъй като подкрепата за нея е само 3,3%. Извън Народното събрание остават и ДОСТ (3,2%), коалицията на "Да, България" със Зелените и ДЕОС (3%) и коалиция Нова република (2,4%).

Ето ги и данните на "Галъп" в табличен вид: 

Предварителните изчисления на „Галъп” показват, че ГЕРБ ще има 94 места в парламента, БСП - 80,  Обединените патриоти – 27 кресла в Народното събрание, ДПС – 27 места, ВОЛЯ – 12 места. 

Предварителните изчисления на „Алфа Рисърч” показват, че ГЕРБ ще има 93 места в парламента, БСП - 78,  ДПС – 30, Обединените патриоти –25,  ВОЛЯ – 14.

ДАННИТЕ НА "ГАЛЪП" ПРИ 90% ИЗВАДКА (В ГРАФИКИ) ВИЖТЕ ТУК

Проучванията на Агенция "Алфа Рисърч" и на  "Галъп интернешънъл" са извършени от екипите на двете агенции, а са възложени и финансирани от NOVA. 

КОЙ С КОГО ЩЕ СЕ КОАЛИРА СЛЕД ИЗБОРИТЕ? 

Следете изборните резултати с NOVA. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете реакциите на политическите лидери
 
Ако сте станали свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали ТУК.