"Ще сезираме абсолютно всички международни организации", заяви председателят на ДОСТ

„Незабавно трябва да бъде свален имунитетът на тези, които безчинстваха на границата и да се проведе разследване дали е налице организирана престъпна група”, коментира в студиото на „Здравей, България” председателят на партия ДОСТ Лютви Местан.

По темата

„Ние искаме касиране на изборите заради извършени тежки престъпления против политическите права на граждани. Нарушени са минимум две основни конституционни права на българските граждани – правото на свободно влизане в родината и правото на глас”, каза още Лютви Местан.

„Дори да бяхме влезли в Народното събрание с 15 депутати, отново щяхме да оспорваме изборните резултати, защото българската държава, вместо да гарантира конституционните права на гражданите си, стана съучастник в това фашистко изстъпление.

Държавата наблюдаваше безучастно онова, което цял ден се случваше на границата. ЦИК е пряк съучастник във взимането на противоконституционното решение за секциите в Турция. Затова ще бъде заведено дело срещу българската държава в Страсбург”, подчерта той. 

"Това, което видяхме на границата, напомня на действията на нацистите срещу евреите по време на Втората световна война и трагичните картини от май 1989 година по време на Възродителния процес.

Разликата е в посоката. Това е грозно петно върху образа на България и ще сезираме абсолютно всички международни организации, включително ЕС и НАТО, ще сезираме всички посланици на страни-членки на ЕС", смята Местан. 

„Бяхме обект на един добре планиран сценарий за изграждане на образа на универсалния враг с няколко цели. Една от целите беше да не бъдем допуснати в 44-тото Народно събрание. Идеята за образа на универсалния враг целеше и да се узаконят всички незаконни действия срещу ДОСТ”, коментира председателят на ДОСТ. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.